I september månads bokklubb har John valt boken Rogue trader, medan Johan har valt boken En liten bok som slår aktiemarknaden.

Nedan finns länkar till de båda böckerna samt en kort beskrivning av deras innehåll.

 

Omslag Rogue Trader

Rogue Trader

Av: Nick Lesson

 

Beskrivning


Jag skulle studera en utbytestermin i Calgary och kom dit en vecka innan universitetet startade. För att fördriva tiden på en plats där jag inte kände någon drev jag runt på dagarna för att lära känna staden. En dag gled jag in på en bokaffär och hittade Rouge Trader av Nick Leeson och blev fast direkt. Det är en helt sann historia om en kille som börjar på back office och jobbar upp sig hela vägen till toppen. Under en period ägde Nick Leeson och Barrings Bank 50 % av alla terminskontrakt på den japanska börsen. Sen börjar mardrömmen. Det är en historia om ångest, panik och eufori. En måsteläsning för att förstå en traders psyke.


 

Beställ

 

 

Omslag ELBSSAM

 En liten bok som slår aktiemarknaden

Av: Joel Greenblatt

 

Beskrivning


En klassiker! En liten bok som slår aktiemarknaden är skriven av den otroligt framgångsrike förvaltaren Joel Greenblatt. Den är enkel att ta till sig och oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren investerare kommer du att bli lite klokare efter att ha läst boken. Dessutom får du lära dig ”the magic formula”. En enkel strategi som du kan använda för att slå marknaden. Ett måste i ditt finansbibliotek.