I december månads bokklubb har John valt boken Kapitalet i tjugoförsta århundradet, medan Johan har valt boken Reminiscences of a Stock Operator.

 Månadens gäst är Sveriges motsvarighet till Warren Buffett och Spiltan Fonders VD Per H Börjesson,
som tidigare medverkade i avsnitt 89.  

 Per H Börjesson har valt boken “The Warren Buffett Way”,

PerH

Nedan finns länkar, samt Per H Börjesson, Johns och Johans beskrivningar av böckerna.

 

 

The Wizards Cover

The Warren Buffett Way

Av: Robert G Hagstrom

 

Beskrivning


Per H Börjesson: En riktigt bra bok om Buffett som jag fortfarande tycker är bland de bästa. När jag läste boken fattade jag att det är så här man skall göra när man placerarar i aktier. ”Köp och behåll lönsamma bolag med ärliga ägare och affärsidéer du begriper”. Så enkelt men så svårt att ha karaktären att följa.


 

Beställ

 

 

Cover Boken om Q

Kapitalet i tjugoförsta århundradet

Av: Thomas Piketty

 

Beskrivning


John: Det här är den perfekt julklappsboken, antingen till dig själv eller till någon som är intresserad av ekonomi. Läser du den här kommer du vara mer allmänbildad inom ekonomiområdet än de flesta. Thomas Piketty blev känd för svenska folket när man tvålade dit Norwegians ägare Björn Kjos i tv-programmet Skavlan. Pikettys tankebanor är annorlunda mot de vi är vana med att höra och därför är det så intressant!

 


 

Beställ

 

 

beating the street

Reminiscences of a Stock Operator

Av: Edwin Levère

 

Beskrivning


Johan: Klassikernas klassiker inom tradingvärlden. Boken handlar om den legendariska tradern Jesse Livermores liv under 1900-talets första hälft. Livermore hade en trendföljande strategi på börsen och i boken får läsaren följa både hans framgångar och motgångar. Det som främst gör denna bok så intressant är att den psykologiska delen av börshandel fångas på ett mycket bra sätt och ger många insikter både för nybörjare och mer erfarna. En perfekt bok att läsa under julledigheten för att vässa formen inför börsåret 2016!