Årets första Bokklubb, John har valt boken “David och Goliat : konsten att slåss mot jättar”, medan Johan har valt boken “The Little Book of Behavioral Investing”.

 Månadens gäst är 4020, som driver den populära bloggen 40 procent 20 år samt analystjänsten Börsdata,
4020 medverkade även i det anrika Avsnitt 100.

4020 har valt boken “Dividends Still Don’t Lie”,

4020 cover

Nedan finns länkar till böckerna samt 4020, Johns och Johans beskrivningar av böckerna.

Trevlig läsning!

 

 

Cover Dividends dont't lie

Dividends Still Don’t Lie

Av: Kelley Wright

 

Beskrivning


4020: En uppföljare till klassikern “Dividends Don’t Lie”. Det finns en bra anledning till varför en stor andel av utmärkta bolag delar ut både stabila och växande utdelningar övertid. Det krävs mycket mer än omsättningstillväxt och redovisade vinster för att kunna generera utdelningar. Det krävs både bra lönsamhet och i sin tur starkt kassaflöde. Utdelningar är helt enkelt ett kvalitetsstämpel som är svårare att manipulera.


 

Beställ

 

 

Cover_David_Goliat

David och Goliat : konsten att slåss mot jättar

Av: Malcolm Gladwell

 

Beskrivning


John: “Konsten att slåss mot jättar” är en mycket inspirerande bok som lyfter fram hur man kan övervinna sina svagheter och utnyttja sina styrkor. Boken innehåller många spännande historier om människor som lyckats bli väldigt framgångsrika inom områden där ingen trodde på dem. En bok för oss underdogs!

 


 

Beställ

 

 

Cover The little book of behavioral investing

The Little Book of Behavioral Investing

Av: James Montier

Beskrivning


Johan: De flesta böcker inom finans handlar om hur man ska gå tillväga för att hitta de bästa aktierna, vilka värderingsmodeller som är bäst eller vad som utmärker fantastiska företag. Men som Ben Graham en gång sa så är man själv ofta sin egen värsta fiende. Hur gör man för att undvika att agera irrationellt? James Montier, stjärnan inom behavioural investing, ger dig i denna bok konkreta tips för hur du ska agera för att bli en bättre investerare. Måsteläsning!