Äntligen dags för Börspoddens Bokklubb! 

I samband med Avsnitt 132 där Johan Norberg intervjuas så är månadens bokklubb lite speciell med enbart ett boktips.

Boken är  “Leva och låta dö : Varför bjässarna i politik, näringsliv och kultur är döende eller redan döda” som är skriven av Johan Norberg.

Johan Norberg Profil

@Johanknorberg

Nedan finns länk till boken samt beskrivning!

Trevlig läsning!

 

 

Leva och låta dö bokomslag

 Leva och låta dö :

varför bjässarna i politik, näringsliv och kultur är döende eller redan döda

Av: Johan Norberg

 

Beskrivning


Vi lever i en värld där en författare kan finansiera sin nya bok med hjälp av främlingar på nätet. Det säger något om vilken märklig och underbar värld vi är på väg mot. En ny global medelklass och en vanvördig digital generation träder fram med individuell frihet, smarta maskiner och vild disparitet i smak och idéer. Alla kommer att prata med, lära sig av och utmana varandra. I en sådan värld kan allt bli möjligt.

Men när allt plötsligt kan bli möjligt kan också vad som helst plötsligt bli omöjligt. De gamla partierna, storföretagen, fackföreningarna, medierna, universiteten, kyrkorna allt faller just nu. De bjässar som brukade diktera idéerna, utbudet, den goda smaken, allt det du är uppvuxen med, allt det tar slut nu.

I “Leva och låta dö – Varför bjässarna i politik, näringsliv och kultur är döende eller redan döda” reder idéhistorikern och författaren Johan Norberg ut vad det är som kommer att resa sig ur dammet när de stora institutionerna har brakat ihop för gott.