I november månads bokklubb har John valt boken Boken om Q, medan Johan har valt boken The Big Short.

 Månadens gäst är en av Sveriges största traders Avanzamannen, som tidigare medverkade i avsnitt 83.  

Avanzamannen har valt boken “The Little Book of Market Wizards”,

Avanzamannen

Nedan finns länkar till böckerna samt Avanzamannens, Johns och Johans beskrivningar av böckerna.

 

 

The Wizards Cover

The Little Book of Market Wizards

Av: Jack D Schwager

 

Beskrivning


Avanzamannen: För mig är det en inspirationskälla att läsa om andra framgångsrika traders. Väldigt få tradingböcker kommer så djupt in i en traders tankebana som den här boken. Fokuset i varje intervju varierar, där det är anpassat till varje unik trader. Det jag gillar är att läsa om deras motgångar och vad som utvecklat dem, för ofta är det de svåra perioderna som formar och utvecklar en trader, inte de bra perioderna. Trevlig läsning.


 

Beställ

 

 

Cover Boken om Q

Boken om Q

Av: Lotta Byqvist, Mats Qviberg

 

Beskrivning


John: Boken om Q är en mycket läsvärd bok som är helt nyskriven och handlar om den legendariske finansmannen Mats Qvibergs långa liv inom finansvärlden. Det är nästan obligatiorisk läsning för att förstå historien om hur den svenska finansvärlden byggdes upp och personerna bakom den. Dessutom får man läsa om bakgrunden till den största finanshärvan någonsin i Sverige. Dock får man inte glömma bort att det som byggt hans rikedom är hans näsa för att hitta bra investeringar!

 


 

Beställ

 

 

beating the street

The Big Short

Av: Michael Lewis

 

Beskrivning


Johan: I The big short berättar Michael Lewis historien om en handfull investerare som såg subprimekrisen komma och dessutom gick kort inför kraschen. Förutom en fantastisk historia med massor av intressanta karaktärer får läsaren en bra genomgång av vad som orsakade krisen och de finansiella instrument som möjliggjorde det hela. Måsteläsning för alla som är det minsta intresserade av finansmarknaden!